Scrapbooking FORSIDE


 

Forside

Scrapbooking
- hvad er det?

Gode råd

Materialer

Inspiration

Kort

Galleri

BLOG

Om siden

 

 

Partnere:
Jul - alt om jul
Køkken
- råd og tips!
Bryllup
- inspiration

Velkommen til Scrapbooks.dk

Materialer til scrapbooking

Hvad skal jeg bruge for at komme i gang med scrapbooking?

Det kræver ikke det helt store at komme i gang med sin første scrapbog.
Der er dog nogle materialer du skal bruge for at komme i gang.

- en scrapbog
- papir (mønster og ensfarvet)

- lim og dobbeltklæbende tape
- en skarp saks og kniv
- nogle skriveredskaber
- pynt, dekorationer
-en skæremaskine er god at have men ikke et must

Din scrapbog

Scrapbøger kan købes i mange forskellige størrelser. Den størrelse der er nemmest at arbejde med måler ca 12x12 tommer (30x30 cm). Der er ofte omkring 10 sider i bogen når man køber den.
Mange af bøgerne kan udvides med ekstra sider, ved hjælp af en lille skrue der følger med. Kig efter begrebet 'post bound' når du køber en bog.
Der findes også scrapbøger i målene 5x7", 6x6" og 8x8". Disse bøger er gode hvis man skal lave en bog til en bestemt begivenhed. Det kan være et bryllup, en barnedåb eller til konfirmanden.
Man kan også selv lave sin bog af scrappapir, nogle ringe eller bånd til at samle bogen med.

Mange er startet sin scrapkarierre med at købe en spiral bog med sorte sider. Det er faktisk en noget svær opgave at starte med for en nybegynder. For siderne sidder fast og kan ikke flyttes, hvis der skal en ekstra side ind i bogen mellem to sider der allerede er lavet. Det kan nemt lade sig gøre når man arbejder med plastiklomme-albummet.
Se sorte sider begrænser også designet farvemæssigt. Det er mere svært at udfolde sig kreativt på disse sider, når man hurtigt bliver øvet i at designe sine sider.

Papiret

Papiret kan købes i et væld af mønstre og farver.
Man bruger et ark papir som base og bygger op derfra. Den færdige side kommer i en plastiklomme eller bliver sat sammen med andre sider i et album samlet med fx ringe.

Du skal huske at de skal være syrefri, hvis det skal holde i mange år frem (læs under gode råd).
Der findes desuden mange typer af lidt grovere papir, der bliver rigtig flotte når de rives i mønstre. Nogle typer papir har en hvid kærne, som er flot nåe det blever slebet eller embosset/præget.

Der er heldigvis kommet rigtig meget lækkert papir på markedet inden for de sidste par år. Og der kommer hele tiden nye mærker, farver, trends og serier i butikkerne. Kig rundt på nettet og i scrapbutikkerne efter papir. Du kan også være heldig at finde noget i supermarkederne til gode priser.

Man køber det typisk i størrelse 30 x 30 cm. Men man kan også få blokke der er lidt mindre.

Pynt og dekorationer

Du kan i princippet bruge de fleste ting til pynt på din scrapside. (læs mere under gode råd)

Man skal gøre sig selv den tjenste, at huske sig selv på scrapbooking i hverdagen
I forbindelse med begivenheder, kan man gemme for eksempel lidt ris og festsangen fra tantes bryllup.
Eller man kan gemme en tot hår fra babys første klipning.
Biletter og bruchure fra rejsen er også fine. Eller man kan tage lidt sand, tang og nogle mulslinger med hjem fra strandturen.
Men ellers er det med at gå i skabe og skuffer efter tilbehør. Man har ofte nogle knapper, sikkerhedsnåle, bånd og andre nipsting.

Her er en lille liste over nogle gode ting at bruge. Der findes selvfølgelig et hav af andre ting og der kommer hele tiden nyt på markedet.

Snørreringe/ eyelets/ nitter er en god måde at få sin scrapside til at se godt ud. De kan bruges til at sætte ting og fotos fast med og man kan bruge hullet til at fæstne bånd og andet pynt. De kan købes i mange forskellige farver, størrelser og former.

Stempler kan fåes med mange forskellige motiver, tekster og alfabeter. De kan fåes som monterede på en træklods, clearstamps, umonterede gummistempler, skumstempler mm. Det er lidt en smagssag hvad man bedst kan lide at arbejde med.
Det giver en fantastisk mulighed for at gøre sine motiver personlige og få dem indpasset i lige netop den farve eller stil man bruger til scrapbooking.
Eller man kan selv lave tekster, overskrifter bo en billigere, mere fleksibel og nemmere måde.
Motivstemplerne er også fantastiske til at bruge til hjemmelavede kort.

Motivstemplerne kan males med f.eks. akvarelfarver, tusser, H2O farver, ink eller hvad man lige har lyst til. Lidt afhængig af hvad motivet skal bruges til og hvad man bedst kan.
Eller man kan stemple på et mønsterpapir og derefter klippe motivet ud.

Se vejledning af montering af stempler her

Brads er en anden type pynt der bruges meget. Det er små 'stifter' med hoved. Stifterne stikkes i gennem et hul i papiret og splittes. Du kender dem sikkert fra kuverter. Også kendt som poselukkere, prinsesseben mm men dem vi bruger til scrap, er ofte mindre eller hovedet er et motiv.

Rammer giver ofte en god effekt til siden. Du kan selv lave din ramme ved at klippe eller rive et papir lidt større end dit foto. En god idé er her at bruge din mønstersaks.
Man kan også købe færdige rammer.

Punches/ stansejern hvor man trykker små figurer ud eller laver en flot kant eller hjørne. Det kan være en bamse, et pænt afrundede hjørner. Der findes efterhånden et meget stort udvalg.

Stickers er en hurtig og nem måde at pynte siden. Man kan efterhånden købe mange forskelllige stickers til scrapboking. Man kan også købe en maskine der lægger et lag klister bag på sit papir.

Tags er hængemærker der pyntes. De kan sættes fast på scrapsiden som de er. Man kan også skrive en lille tekst bag på dem, eller lave en tegning eller et ekstra foto.

  StatCount - Traffic counter
Få inspiration til scrapbooking og kort
Copyright © Scrapbooks.dk
Klik her og giv din vurdering af denne side.