Scrapbooking FORSIDE


 

Forside

Scrapbooking
- hvad er det?

Gode råd

Materialer

Inspiration

Kort

Galleri

BLOG

Om siden

 

 

Partnere:
Jul - alt om jul
Køkken
- råd og tips!
Bryllup
- inspiration

Velkommen til Scrapbooks.dk

Sådan monterer du dine gummi stempler

Umonterede stempler - sådan gør du!

Umonterde stempler er både pladsbesparende og billige.

Har du planer om at få flere stempler, kan der godt betale sig at investere i monteringsudstyr.

Når du køber umonterde stempler, betyder det, at du bare køber "gummiet". Det vil sige at, stemplet ikke er klistret pål en klods. Du sørger selv for at klistre stempelgummiet på en klods før du skal stemple.

Det er flere måder at gøre dette på - og den måden jeg vil anbefale er at bruge en monteringsplade (EZ-mount) sammen med akrylklodser. Det er rimelig pladsbesparende og enkelt i brug.

EZ-mount & Akrylklosser

Dette er en genial metode. Monteringsgummiet limes på stempelet og den andre siden har et statisk klister, som hæfter sig til glas/plastik. Helt uden lim og klister.
Du har brug for akrylklodser i flere størrelser, alt efter hvilke størrelser dine stempler har. Det gør ikke noget at klossen er lidt for stor - men bliver den for stor, kan det blive vanskelig at lave et pænt aftryk.

Når stemplerne ikke er i brug, klisters de på en glat flade (glossy papir/plastikmapper e.l) - stemplene bruger kun lidt plads og det er enkelt at overskue.
Alternativt kan man putte dem i CD covers, der er pvc-fri.

Dette har du brug for:

EZ-Mount:

Klisterpude/monteringsplade som monters på umonterde stempler. Den ene side har stærk lim som klistres til stemplet og klippes til i samme størrelse som stemplet. Den anden side klistrer kun på plast, glass o.l. ca. 4 mm tyk.

Sådan monterer du EZ-mount.
Mål et område som er stort nok til stemplet. Grovklip før du fjerner bagstykket.
Sæt stemplet på den klæbende side, fjern beskyttelsen på den anden side og renklip rundt om stemplet. Brug gerne en god og spids saks.

Har du mange stempler som skal monteres, lægges alle stemplerne mod klisterdelen - side om side - før du klipper hvert stempel ud.

Alternativ metode:

Renklip dit stempel.
Sæt stemplet på den klæbende side af Mounten og skær rundt i kanten af stemplet med en billig hobbykniv.

Jeg kan bedst lide denne metode, da man ikke bruger mange kræfter på at klippe stemplet til og man knækker bare spidsen af kniven, når den bliver for klistret.

Akrylklosser:

Klodser af tyk pleksiglas (gennemsigtig). Når EZ-mount er klistret på stemplet, kan du tage stemplet af og på klodsen igen og igen. Til og med får stemplet et bedre aftryk med puden mellem klodsen og stemplet.

Én klods holder til mange stempler. Er der stor forskel på størrelsen af dine stempler, kan det være godt at have klodser i flere størrelser.

  StatCount - Traffic counter
Få inspiration til scrapbooking og kort
Copyright © Scrapbooks.dk
Klik her og giv din vurdering af denne side.